Creatieve Workshops

'Ik nodig je uit om in een inspirerende omgeving speels op onderzoek te gaan’

Beeldhouwen, boetseren en tekenen

 

Je bent hier van harte welkom om cursussen en workshops te komen volgen die gericht zijn op het ontwikkelen van jou creativiteit en het (terug) vinden van meer levensvreugde. Daarin deel ik graag het enthousiasme en de voldoening die het creatieve werken mij geeft. Ik help je bij het speels verkennen van verschillende natuurlijke materialen zoals steen, klei en kleurpootlood. Ik moedig je aan om te experimenteren met vrije organische vormen en reik je de benodigde technieken aan om je idee om te kunnen zetten in een beeld. Ik begeleid je bij het vinden van inspiratie, bij het omzetten van je ideeën en bij de innerlijke processen die op gang komen.

 

Ik nodig je uit om weer meer in aanraking te komen met je zintuigen, met een directe pure ervaring en het vermogen om te genieten. Als je de vrijheid van creatieve expressie ervaart en je laat verrassen door wat er ‘uit jouw handen komt’ groeit de verbinding met je oorspronkelijke energie en het vertrouwen in jezelf en je eigen kracht. Dan kijk je ook weer vanuit de onbevangenheid en spontaniteit van een kind nieuwsgierig en vol verwondering de wereld in.

 

Meditatieve afstemming
We beginnen en eindigen altijd met een gezamenlijk moment waarin ik je meeneem naar meer contact met je lichaam, emoties en hart door je aandacht naar binnen te richten. Bijvoorbeeld via een eenvoudige lichaamsgerichte oefening, aandacht voor de ademhaling, een geleide innerlijke reis of de klank van de klankschalen.
Bij mooi weer vindt de afstemming buiten plaats.

 

Kleine groepen
Wij werken in groepen tot acht personen zodat er alle ruimte is voor persoonlijke aandacht. Je kunt ontspannen en opladen in de warme gezellige sfeer. Buiten kun je tussendoor een stukje wandelen in de prachtige natuur, de stilte opzoeken of je verbinden door een persoonlijk ritueel op één van de mooie plekjes in de Beelden- en Bezinningstuin of in het Belevingsbos. Klik hier voor meer informatie over de locatie.

Creatieve Ochtenden en Workshopdagen

 

Op de dinsdag- en donderdag ochtenden in de even weken van 9.30 tot 12.30 bied ik creatieve ochtenden aan, waar je jezelf doorlopend en in je eigen tempo kunt ontwikkelen in een vertrouwde groep. Juist even een moment ademruimte voor jezelf in de week.
Ook organiseer ik regelmatig een Workshopdag Beeldhouwen en persoonlijke ontwikkeling op een zondag van 11 tot 17 uur. De data vind je in mijn agenda of op mijn Facebook site. Een Workshopdag biedt je de mogelijkheid helemaal even in een project te duiken en wordt vaak ervaren als een ‘mini-retraite’. Ook is het mogelijk met een groepje een workshop af te spreken.

Mijn aanbod

3 Creatieve Ochtenden
€75
Iedere dinsdag en donderdag in de even weken | 9:30 tot 12:30 uur | Workshopsfeer proeven? Eén ochtend €30
Workshop Beeldhouwen en persoonlijke ontwikkeling
€60
zondag 11:00 tot 17:00 uur.
Praktisch:

  • Gereedschap en materialen aanwezig
  • Klei in verschillende kleuren: half brood (5 kilo) €8,- | Afbakken vanaf €5, | Steen per kilo €3-5,-
  • Maximaal 8 deelnemers
  • Voor de hele dagen graag eigen lunch meenemen
  • Mocht je voor de Creatieve Ochtenden een keer verhinderd zijn? Je kunt de 3 ochtenden over 4 data uitspreiden.
  • Let op: Afmelden kan tot 24 uur van tevoren, vergeten lessen zijn voor eigen risico

Atelier en werkplaats

Mijn mooie atelierruimte op de zolder van de boerderij is ingericht met natuurlijke materialen en heeft een warme gezellige sfeer, die uitnodigt tot ontspanning en creativiteit. Hier kan met klei, steen en kleurpotlood worden gewerkt en hier beginnen en eindigen wij ook altijd gezamenlijk met een meditatieve afstemming. Beneden in de werkplaats met zijn vrolijke en activerende geel en oranje kleur kan er met hamer en beitel worden gewerkt in steen en kunnen grotere werkstukken worden gemaakt. Ook is er van daaruit de mogelijkheid om bij mooi weer lekker buiten te werken.
“Before a child speaks, it sings.
before they write, they paint.
As soon as they stand, they dance.
Art is the basis of human expression”
Phylicia Rashad